Kasvokkain tapahtuva Kela-kuntoutus Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa

18.3.2020
Kategoriat: Yleinen

(Päivitetty 15.5.2020)

Kela on julkaissut 11.5.2020 tiedotteen kasvokkain tapahtuvan läsnäkuntoutuksen jatkamismahdollisuudesta 1.6.2020. Maskun neurologinen kuntoutuskeskus aloittaa laitoskuntoutuksen käynnistämisen vaiheittain kesäkuun alusta alkaen.

Kesä–heinäkuussa käynnistyvät ensiksi Kelan lääkinnällisen kuntoutuksen harkinnanvaraiset yksilöjaksot sekä MS-tautia sairastavien kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit. Yleisistä Suomen hallituksen suosituksista johtuen yli 70-vuotiaiden pitkäaikaissairaiden kuntoutuspalvelut alkavat kuitenkin vasta kesälomakauden jälkeen, myöhemmin tarkentuvana ajankohtana.

Kuntoutussihteerit ovat yhteydessä kuntoutujiin jakson alkamisajankohdasta sopimiseksi. Kurssien ajankohtia päivitetään myös nettisivuillemme. Maskuun voi tulla rauhallisin mielin, sillä kuntoutujien turvallisuus huomioidaan useilla eri toimenpiteillä.

Avoterapioiden järjestäminen

Tällä hetkellä vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiat järjestetään voimassa olevan Kelan suosituksen mukaan etäkuntoutuksena, jos etäkuntoutus sopii asiakkaalle ja terapeutille. Kuntoutujan ja terapeutin yhteisellä suostumuksella avoterapia kasvokkain on kuitenkin mahdollista. Kela on ilmoittanut tarvittaessa jatkavansa asiakkaan kuntoutuspäätöstä enintään 6 kuukaudella kuntoutussuunnitelman mukaisesti.

Lue koko uutinen Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen nettisivuilta