Kasvokkain tapahtuva Kela-kuntoutus keskeytyy osittain 31.5.2020 saakka

18.3.2020
Kategoriat: Yleinen

(Päivitetty 25.3.2020)

Kela on tarkentanut jälleen linjaustaan läsnäkuntoutuksen toteuttamisesta koronavirusepidemian aikana. Uuden linjauksen mukaan (annettu 24.3.2020) Kela suosittaa kasvokkain tapahtuvan kuntoutuksen keskeyttämistä ja kuntoutuksen toteuttamista etäkuntoutuksena, jos se on mahdollista. Suositus on voimassa toukokuun loppuun (31.5.) saakka, ellei toisin ilmoiteta.

Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa Kelan laitoskuntoutus on toistaiseksi keskeytetty. Kevään Kela-kuntoutujiin on oltu yhteydessä, ja ilmoitettu kuntoutusjakson siirtymisestä myöhemmin selviävään ajankohtaan vuonna 2020.

Avoterapiat pyritään järjestämään etäyhteydellä

Kelan muuttuvat linjaukset ovat hämmentäneet palveluntuottajia ja asiakkaita. Kela suosittaa nyt 24.3. antamassaan linjauksessa, että vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiat järjestetään etäkuntoutuksena, jos etäkuntoutus sopii asiakkaalle ja terapeutille. Kuntoutujan ja terapeutin yhteisellä suostumuksella avoterapia kasvokkain on kuitenkin mahdollista.

Kela on ilmoittanut tarvittaessa jatkavansa asiakkaan kuntoutuspäätöstä enintään 6 kuukaudella kuntoutussuunnitelman mukaisesti.

Lue uutinen kokonaan Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen nettisivuilla täällä

Logo