facebook pixel

KokoNainen, Oulu

kurssin teemana voimavarat, keski-ikäinen nainen venyttelee käsiä pitkäksi luonnossa

Ajankohta ja kurssipaikka to 6.10., ma 17.10., ma 24.10., pe 4.11., pe 11.11. ja ke 30.11.2022 klo 14–17, Oulu, Järjestötalo Kumppanuuskeskus

Hakuaika päättyy to 8.9.2022

————————————

Nainen, uskallatko olla oma itsesi? Voimme olla aitoja itsejämme vain silloin, kun meillä on lupa olla juuri sitä, mitä olemme. Aito itse on pohjimmiltaan ruumiillinen.

Kurssilla pohditaan omaa suhdetta kehollisuuteen, omiin tarpeisiin ja tapoihin. Kurssin teemoina ovat naiseus, tunteet sekä kehon ja mielen hyvinvointi. Kurssin ohjelmaan sisältyy kehotyöskentelyä, ohjattua liikuntaa, rentoutusta sekä luovien menetelmien käyttöä tarpeen mukaan (musiikki, kuvat/värit, liikeimprovisaatio ym.) ja ohjattuja ryhmäkeskusteluja kurssin teemoista.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville naisille, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen. Kurssille osallistujan täytyy pystyä liikkumaan lattiatasoon ja nousemaan ylös omatoimisesti.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle..
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Kurssilla majoitutaan. Kurssin hinta on 12 €/vrk/aikuinen.

”KokoNainen kurssi oli ihan paras! Yllätyin miten paljon tuli uutta asiaa naiseuteen liittyen, vaikka olen aikuinen nainen ja kahden aikuisen miehen äiti!”

Hae kurssille »

Lisätietoja

kuntoutussuunnittelija
Anni Rytivaara
p. 044 720 7457
anni.rytivaara@neuroliitto.fi