facebook pixel

Luovuus voimavarana, Tampere

Neuroliiton voimavarakurssit

Ajankohta ja kurssipaikka
8.–11.12.2022 (ajankohta muuttunut), to ja pe klo 17–20, la ja su klo 10–16, Tampere, Neuroliiton toimitila

Hakuaika päättyy
su 6.11.2022

————————————

Haluatko herätellä itseilmaisua luovin menetelmin; kirjoittaen, maalaten, kehollisesti ja/tai liikeilmaisua käyttäen? Kurssin tavoitteena on löytää omasta luovuudesta voimavaroja arkeen. Kurssilla tunnistetaan omia tunnetiloja ja työskennellään voimavaralähtöisesti sekä taide- että kehotietoisia menetelmiä hyödyntäen. Tavoitteena on voimavarojen lisääntyminen ja myönteisen energian löytyminen omassa arjessa.

Kurssilla käytetyt menetelmät kehittävät ja aktivoivat luovuutta. Kurssi tarjoaa myös mahdollisuuden vertaistukeen muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Kurssin sisältöä muokataan kurssilaisten toiveiden pohjalta. Kurssi sisältää erilaisia toiminnallisia harjoituksia sekä vertaistuellista ohjattua keskustelua.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville alle 65-vuotiaille, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle..
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssi järjestetään avomuotoisena, mikä tarkoittaa, että kurssi ei sisällä majoitusta.

 

Hae kurssille »

 

Lisätietoja

kuntoutussuunnittelija
Sanna Rantanen
p. 040 565 6204
sanna.rantanen@neuroliitto.fi