facebook pixel

Mielekäs arki, Tampere

kurssin teemana voimavarat, keski-ikäinen nainen venyttelee käsiä pitkäksi luonnossaAjankohta ja kurssipaikka
tiistaisin 30.8., 6.9., 13.9., 27.9., 4.10. ja 11.10.2022 klo 12.30–15.30, Tampere, Neuroliiton toimitila

Hakuaika päättynyt.

————————————

Kun uusi arki koittaa työelämän jälkeen, voi mieli joutua koetukselle. Olo voi tuntua tyhjältä, kun tutut arkirutiinit menevät uusiksi ja jopa vuosikymmeniä rakentunut ammatti-identiteetti riisutaan pois. Tällä kurssilla mietitään mielekkään ja merkityksellisen arjen rakentamista työelämästä pois jäämisen jälkeen. Opetellaan kuuntelemaan omaa itseään, omaa kehoa, ja tarkastellaan oman jaksamisen rajoja.

Kurssilla etsitään voimavaroja ja vahvuuksia, jotka kantavat eteenpäin uudenlaisessa elämäntilanteessa. Koetaan vertaistuellista vahvistumista yhdessä samanlaisessa tilanteessa olevien kanssa.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen. Tämä päiväkurssi on suunnattu alle 60-vuotiaille hiljattain kokonaan työelämästä poisjääneille tai osatyökyvyttömyyseläkkeelle siirtyneille.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle..
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssi järjestetään avomuotoisena, mikä tarkoittaa, että kurssi ei sisällä majoitusta.

 

Hae kurssille »

 

Lisätietoja

kuntoutussuunnittelija
Sanna Rantanen
p. 040 565 6204
sanna.rantanen@neuroliitto.fi