facebook pixel

Mitäs nyt? -kurssi alle 35-vuotiaille, Tampere

Neuroliiton voimavarakurssit

Ajankohta ja kurssipaikka: ma 6.11., 20.11., 11.12.2023 ja 29.1.2024 klo 18–20, Tampere, Neuroliiton toimitila, Hammareninkatu 7, 3 krs.

Hakuaika päättyy pe 27.10.2023.

————————————

Tällä nuorten aikuisten kurssilla pohditaan sopeutumista ja tarkastellaan erilaisia tunteita siihen liittyen. Lisäksi kartoitetaan arjessa tarvittavia voimavaroja ja itsestä huolehtimisen keinoja. Ohjatuissa ryhmäkeskusteluissa korostuu vertaistuellinen jakaminen ja kurssilaisten omien tavoitteiden mukainen työskentely.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville alle 35-vuotiaille, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen. Kurssille osallistuminen edellyttää, että pystyt liikkumaan ja toimimaan päivittäisissä toiminnoissa itsenäisesti.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle..
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Kurssi on osallistujille maksuton.

Hae kurssille »

 

Lisätietoja

kuntoutussuunnittelija
Sanna Rantanen
puh. 040 565 6204
sanna.rantanen@neuroliitto.fi