facebook pixel

Perhekurssi perheille, joissa lapsi sairastaa, Kauhava

Ajankohta: to–su 26.–29.9.2024
Kurssipaikka: Härmän Kylpylä
Hae viimeistään pe 16.8.2024.

Perhekurssilla autetaan perhettä sopeutumaan muutoksiin, joita perheenjäsenen sairaus on tuonut mukanaan. Kurssin aikana etsitään perheen voimavaroja ja keinoja vuorovaikutuksen vahvistamiseksi. Kurssilla työskennellään paljon yhdessä perheenä. Aikuisilla, nuorilla ja lapsilla on toimintaa myös omissa pienryhmissä. Toiminnassa huomioidaan lasten ikä. Myös yksinhuoltajat voivat hakea kurssille.

“Perheen oli aika perehtyä siihen, mitä sairastavan lapsen ja heidän kanssaan asuvien ihmisten elämässä voi tulla eteen, sekä miten hankalista asioista voi ja pitää puhua. Tärkeää oli myös aikuisten yhteiset pohdinnat ja kokemuksien kertominen.”

Hae kurssille »

Kurssilla majoitutaan. Kurssin hinta on 20 €/vrk/aikuinen.

Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa lapsi sairastaa MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle.
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Lisätietoja

Annika Ingves, kuntoutussuunnittelija, puh. 0400 231 898, annika.ingves@neuroliitto.fi