facebook pixel

Sairastava aikuinen ja hänen vanhempansa -verkkokurssi

kurssin teemana pari- ja perhekurssit, nainen ja mies istuvat vierekkäin, naisella paperisydän kädessä

Ajankohta ja kurssipaikka
Torstaisin 26.10, 9.11, 23.11, 7.12 ja 21.12.2023 klo 17.30–19.30

Hakuaika päättyy
ke 11.10.2023

————————————

Vanhemman huoli ei katso lapsen ikää. Lapsen sairastuminen aikuisena voi olla vanhemmalle vaikea asia kohdata. Kurssilla keskustellaan miten ihminen reagoi läheisen sairastuessa, ja miten kertoa sairastumisesta. Selkeytämme vanhemman ja aikuisen lapsen välistä vuorovaikutusta sekä etsimme yhdessä vastauksia mieltä painaviin kysymyksiin ja keinoja henkiseen hyvinvointiin sekä itsehoitoon.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastavalle aikuiselle, jonka sairaus ei ole vaikea-asteinen sekä hänen vanhemmilleen. Kurssille voi hakea molempien tai vain toisen vanhemman kanssa. Sairastava pystyy osallistumaan verkossa tapahtuvaan ryhmämuotoiseen työskentelyyn.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle..
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Kurssi on osallistujille maksuton. 

Hae kurssille »

 


Lisätietoja

kuntoutussuunnittelija
Annika Ingves
puh. 0400 231 898
annika.ingves@neuroliitto.fi