Pitkää ikää – hyviä vuosia, Itä-Suomi

kurssin teemana voimavarat, kaksi henkilöä kävelee metsässä ulkoiluvarusteissa

Ajankohta ja kurssipaikka
ma–pe 7.–11.3.2022, Itä-Suomi

Hakuaika päättyy
28.1.2022

Kurssitietoihin saattaa tulla muutoksia. Paikkakunta ja kurssipaikka tarkentuvat myöhemmin.

————————————

Mistä haaveilet? Millaisia unelmia ja toiveita sinulla on sairaudestasi huolimatta? Pitkää ikää, hyviä vuosia -kurssilla keskustellaan arjen tuomista iloista ja haasteista sekä etsitään keinoja toimintakyvyn ylläpitämiseen arjessa. Lisäksi kurssilla liikutaan yhdessä (oman toimintakyvyn rajoissa).

Kurssi on tarkoitettu yli 65-vuotiaille MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastavalle. Kurssille voit osallistua joko yksin tai puolison kanssa.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle..
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Kurssilla majoitutaan. Kurssin hinta on 12 €/vrk/hlö.

”Luonto ja liikunta toimivat välittöminä positiivisina kokemuksina, joista sain valtavasti voimavaroja. Lisäksi luonnossa liikkuminen ohjatusti rohkaisi liikkumaan luonnossa jatkossa itsenäisestikin.”

Hae kurssille »

 

Lisätietoja

kuntoutussuunnittelija Sanna Rantanen
puh. 040 565 6204
sanna.rantanen@neuroliitto.fi