facebook pixel

Pitkää ikää – hyviä vuosia, 65 vuotta täyttäneille, Masku

Kurssin teemana voimavarat, ryhmä senioreja istuvat puoliympyrässä ja lyövät hymyillen ylävitoset

Ajankohta ja kurssipaikka
ma–pe 19.–23.12.2022, Masku, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus

Hakuaika päättynyt.

————————————

Sairastumisen ja ikääntymisen myötä voi joutua uudelleen etsimään oman elämänsä merkitystä ja mielekkyyttä. Kurssilla käsitellään elämän ja arjen tuomia iloja ja haasteita, sekä pohditaan keinoja oman toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja liikunnan ilon löytymiseksi. Jos liikut ja selviydyt omatoimisesti ilman apua, apuvälineen kanssa tai läheisesi pienellä avustuksella, kurssi on juuri sinulle!

Kurssille voi osallistua joko yksin tai yhdessä läheisen kanssa. Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville 65 vuotta täyttäneille, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen. Kurssille voi osallistua joko yksin tai läheisen kanssa.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle..
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Kurssilla majoitutaan. Kurssin hinta on 12 €/vrk/aikuinen.

 

Hae kurssille »

 

Lisätietoja

avokuntoutuspäällikkö
Sami Arola
puh. 040 528 4394
sami.arola@neuroliitto.fi