Pitkää ikää – hyviä vuosia, Masku

kurssin teemana voimavarat, kaksi miestä veneessä keskellä tyyntä jokea

Ajankohta ja kurssipaikka
ma–pe 27.–31.12.2021, Maskun neurologinen kuntoutuskeskus, Masku

Hakuaika päättyy
26.11.2021

————————————

Mistä haaveilet? Millaisia unelmia ja toiveita sinulla on sairaudestasi huolimatta? Pitkää ikää, hyviä vuosia -kurssilla keskustellaan arjen tuomista iloista ja haasteista sekä etsitään keinoja toimintakyvyn ylläpitämiseen arjessa. Lisäksi kurssilla liikutaan yhdessä (oman toimintakyvyn rajoissa).

Kurssi järjestetään Neuroliiton omassa kuntoutuskeskuksessa Maskussa ja se on tarkoitettu yli 50-vuotiaille MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastavalle. Kurssille voit osallistua joko yksin tai puolison kanssa.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle..
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Kurssilla majoitutaan. Kurssin hinta on 12 €/vrk/hlö. Kelasta voit hakea matkakorvausta omavastuun (25 €/suunta) ylittävältä osalta halvimman matkustustavan mukaan, jos lääkäri on suositellut kurssia.

Hae kurssille »

 

Lisätietoja

avokuntoutuspäällikkö Sami Arola
puh. 040 528 4394
sami.arola@neuroliitto.fi