facebook pixel

Uskalla, kokeile – löydä uusi harrastus, Porvoo

Neuroliiton voimavarakurssit

Ajankohta ja kurssipaikka ma–pe 26.–30.9.2022, Porvoo, Kokouspoukama

Hakuaika päättynyt.

————————————

Toivotko, että sinä ja läheisesi tai perheesi löytäisitte yhteisen harrastuksen tai oletko jättänyt mieluisan harrastuksen pois sairastumisen jälkeen? Kerää rohkeutta ja tule kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja ja muita harrastuksia. Huomioimme osallistujien toiveet harrastuskokeiluissa. Tarkoituksena on kokeilla esim. soutua, pyöräilyä ja erilaisia pelejä. Tarvittaessa käytämme liikuntalajikokeilussa erityisliikuntavälineitä ja selvitämme yhdessä kokeiltujen harrastusten jatkomahdollisuuksia kotiympäristössäsi. Kurssille osallistuminen edellyttää omatoimista liikkumista niin, että osallistuja pystyy liikkumaan lattiatasoon ja nousemaan ylös ilman avustusta. Ole rohkea ja ilmoittaudu mukaan kurssille!

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen. Kurssille voi osallistua joko yksin tai yhdessä läheisen kanssa.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle..
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Kurssilla majoitutaan. Kurssin hinta on 12 €/vrk/aikuinen.

”Parasta antia oli uusiin liikuntalajeihin tutustuminen, pystyvyyteen liittyvien rajojen rikkominen ja kokemusten jakaminen kurssilaisten kesken.”

Hae kurssille »

 

Lisätietoja

kuntoutussuunnittelija
Anni Rytivaara
p. p. 044 720 7457
anni.rytivaara@neuroliitto.fi