facebook pixel

Voimaa valokuvauksesta, Varsinais-Suomi

kurssin teemana voimavarat, voimaa valokuvauksesta, nainen kurkkaa männyn takaa ja ottaa valokuvanAjankohta ja kurssipaikka
pe–su 2.–4.9.2022, Varsinais-Suomi

Hakuaika päättyy pe 29.7.2022

Kurssitietoihin saattaa tulla muutoksia. Tarkempi kurssipaikka ilmoitetaan myöhemmin.

————————————

Miltä elämäsi näyttää linssin läpi katsottuna? Voimaa valokuvauksesta -kurssilla pääset kuvaamaan ympärillä olevia asioita, esineitä, ihmisiä tai luontoa. Kurssin tavoitteena on kehittää omaa luovaa puoltaan valokuvauksen menetelmin ja käsitellä kuvien kautta suhdetta omaan itseen ja ympäristöön. Kurssilla käsitellään myös valokuvauksen teorian ja tekniikan perusteita.

Kurssi on tarkoitettu työikäisille MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle..
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssi järjestetään avomuotoisena, mikä tarkoittaa, että kurssi ei sisällä majoitusta.

Hae kurssille »

 

Lisätietoja

avokuntoutuspäällikkö
Sami Arola
puh. 040 528 4394
sami.arola@neuroliitto.fi