facebook pixel

Yksin kotona, Pori

kurssin teemana voimavarat, kaksi miestä veneessä keskellä tyyntä jokea

Ajankohta ja kurssipaikka
ma–pe 24.–28.10.2022, Pori

Hakuaika päättyy
ke 28.9.2022

Kurssitietoihin saattaa tulla muutoksia. Kurssipaikka tarkentuu myöhemmin.

————————————

Kaipaatko vertaistukea ja ideoita yksineläjän arkeesi? Onko yksin eläminen sinulle liian yksinäistä? Kurssin tavoitteena on etsiä ja löytää voimavaroja, jotka tukevat yksin elämisen haasteissa. Kurssilla pohditaan, millaiset ovat yksineläjän turvaverkot, millaisia keinoja yksineläjillä on arjen haasteissa pärjäämiseen sekä mitä tarkoittaa onnellinen elämä ja hyvinvointi yksineläjän elämässä.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen ja jotka asuvat yksin.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle..
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Kurssilla majoitutaan. Kurssin hinta on 12 €/vrk/aikuinen.

”Sain paljon neuvoja ja vinkkejä arkipäiväisten asioiden hoitamiseen sekä avun hankkimiseen. Vertaistuki oli tärkeä osa kurssia.”

Hae kurssille »

 

Lisätietoja

kuntoutussuunnittelija
Annika Ingves
p. 0400 231 898
annika.ingves@neuroliitto.fi