facebook pixel

Moniammatillista kuntoutusta saa Maskusta myös jatkossa

4.9.2018
Kategoriat: Yleinen

Maskun neurologinen kuntoutuskeskus tarjoaa kuntoutujille laadukasta moniammatillista yksilökuntoutusta myös ensi vuonna. Tammikuusta 2019 alkaen suomenkieliset laitoskuntoutusjaksot toteutetaan harkinnanvaraisena yksilökuntoutuksena. Hakuohjeet ja oikea hakulomake harkinnanvaraiselle jaksolle löytyvät täältä.

– Vaativaa lääkinnällistä laitoskuntoutusta saa Maskusta vuoden loppuun asti, ja ensi vuoden alusta esimerkiksi harkinnanvarainen kuntoutustoiminta jatkuu meillä normaalisti. Kuntoutujan kannalta Maskusta saa jatkossakin yksilöllistä ja asiantuntevaa kuntoutuspalvelua kokeneiden asiantuntijoiden kanssa, kuntoutuskeskuksen johtaja Päivi Hämäläinen kertoo.

Hämäläinen muistuttaa, että nyt kesken olevat suomenkieliset vaativan yksilöllisen kuntoutuksen jaksot toteutetaan loppuun, vaikka toinen osuus kuntoutusjaksosta sijoittuisi vuoden 2019 puolelle. Ruotsinkielellä järjestetään vaativaa lääkinnällistä laitoskuntoutusta myös ensi vuonna.

Neuroliitto: ”Kelan kilpailutus ei huomioi kuntoutuksen tuloksellisuutta”

Maskun neurologinen kuntoutuskeskus ei pärjännyt kilpailutuksessa Kelan valitessa suomenkielisen vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöjaksojen toteuttajaa. Sen sijaan ruotsinkielisessä kuntoutuksessa päätös oli myönteinen.  Päätös koskee vuotta 2019 sekä mahdollisesti optiovuosia 2020 ja 2021.

– Kelan kilpailutuksen tulos kertoo siitä, että palvelun laadulle ja ammattilaisten osaamiselle ei anneta tarpeeksi painoarvoa. Hankintalain harkitsemattomalla käytöllä aiheutetaan myös kuntoutujille kohtuuton tilanne, kun he eivät voi valita kuntoutuspaikkaansa niiden osaamisen ja saavuttamien tulosten perusteella, Neuroliitto aikoo nostaa hankintalain epäkohtia julkiseen keskusteluun. Pyrimme siihen, että Kela ei käyttäisi päätöksessä mainittuja optiovuosia, Neuroliiton toimitusjohtaja Helena Ylikylä-Leiva toteaa.

Hae harkinnanvaraiselle kuntoutusjaksolle
https://www.kuntoutuskeskus.fi/neurologinen-kuntoutus/hakuohjeet/