facebook pixel

Vuoden 2021 kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja on julkaistu

4.11.2020
Kategoriat: Yleinen

Neuroliitto järjestää MS-tautia ja harvinaisia neurologisia sairauksia sairastaville toimintakykyä tukevia ja elämänlaatua parantavia sopeutumisvalmennuskursseja eri elämäntilanteisiin. Vuonna 2021 kursseja järjestetään yli 40 ympäri Suomen.

Kurssit on jaettu karkeasti neljän pääteemaan alle: voimavarat, työkyky, näkymättömät oireet sekä pari- ja perhekurssit. Avomuotoiset kurssit, joilla käydään kotoa käsin useampana päivänä, ovat maksuttomia. Kursseilla, joilla yövytään, on omavastuu 12 €/hlö/vrk (alle 18-vuotiaille maksuttomia). Omavastuumaksu sisältää kurssiohjelman, ruokailut ja majoittumisen.

Kursseille voit osallistua, jos olet hiljattain sairastunut tai sairastumisestasi on hieman pidempi aika, mutta sairautesi ei ole vaikea-asteinen. Sinulla voi olla vain ns. näkymättömiä oireita (uupumus, kognitiiviset haasteet), tai jo jonkin verran fyysisiä oireista. Voit käyttää apuvälineenä keppiä tai rollaattoria, mutta koska kursseillamme ei ole avustavaa henkilökuntaa, tulisi sinun pystyä toimimaan itsenäisesti kurssiolosuhteissa.

Katso kurssit ja hakuohjeet klikkaamalla tästä

Neuroliiton Maskun neurologisessa kuntoutuskeskuksessa järjestetään MS-tautia sairastaville suomenkielisiä laitosmuotoisia kuntoutuskursseja ja sopeutumisvalmennuskursseja sekä ruotsinkielinen sopeutumisvalmennuskurssi. MS-tautia sairastavien kuntoutusta järjestetään Maskussa rautaisella ammattitaidolla monen vuoden kokemuksella.

Yli 68-vuotiaiden monisairaiden kuntoutuskurssit on tarkoitettu Ahvenanmaalla, Pohjanmaalla, Satakunnassa tai Varsinais-Suomessa asuville. Kurssit sopivat monisairaille henkilöille, jotka asuvat kotona tai palvelutalossa, ja joille sairaudet aiheuttavat tarpeen kuntoutukselle.

Katso Maskun kurssit ja hakuohjeet klikkaamalla tästä