facebook pixel

Kuntoutusrahaa ja matkakorvausta ei enää myönnetä STEA-rahoitteisiin kursseihin

18.1.2022
Kategoriat: Yleinen

Kela ei maksa enää kuntoutusrahaa STEA-avustuksilla, eli veikkausvaroin, rahoitettujen kurssien ajalta, eikä korvaa niihin liittyviä matkakustannuksia. Muutos astui voimaan vuoden alussa. Muutos koskee myös Neuroliiton STEA-rahoituksella järjestettyjä kursseja.

Muutoksen myötä STEA-rahoitetuille kursseille hakemiseen ei enää tarvita lääkärin suositusta. Aiemmin suositus on tarvittu juuri kuntoutusrahan tai matkakorvauksen hakemista varten. Kelan järjestämään lääkinnälliseen kuntoutukseen lääkärin suositus tarvitaan entiseen tapaan.

Mistä tietää, onko kyseessä STEA-rahoitteinen kurssi vai Kelan järjestämä kuntoutus? STEA-kursseille haetaan Neuroliiton omalla hakemuslomakkeella, joka palautetaan Neuroliittoon. Kelan kuntoutukseen haetaan Kelan lomakkeella, joka toimitetaan Kelaan. Neuroliiton kursseista STEA-rahoitteisia ovat kaikki avokuntoutuksen kurssit.

Kurssien matkakustannuksiin on mahdollista hakea harkinnanvaraista taloudellista tukea oman kunnan sosiaalitoimen kautta tietyin edellytyksin. Hakuprosessissa voivat auttaa Neuroliiton neuroneuvonnan työntekijät, jotka palvelevat maksutta Neuroliiton kohderyhmäläisiä valtakunnallisesti. Neuroneuvonnan sosionomin ja sosiaalityöntekijän tavoitat sähköpostitse osoitteesta info@neuroneuvonta.fi tai puhelimitse: Timo Klaavu p. 040 542 5200 tai Hanna Pakarinen p. 040 500 1657.

Lisätietoa asiasta Kelan tiedotteesta.

Sami Arola, avokuntoutuspäällikkö