facebook pixel

Luonto ja voimavarat, Rovaniemi

Ajankohta: pe 13.9., la 14.9., to 3.10. (verkko), pe 25.10. & la 26.10.2024, lähitapaamiset perjantaisin klo 16–19 ja lauantaisin klo 9–15
Kurssipaikka: Santasport Lapin Urheiluopisto
Hae viimeistään su 18.8.2024.

Kurssi toteutetaan luontopainotteisesti.

Haluaisitko oppia löytämään luonnosta hyvinvointia ja voimavaroja arkeen? Tällä kurssilla liikutaan ulkona ja saadaan monipuolisia virikkeitä eri aisteille, rentoutta ja hyvää mieltä yhdessä vertaisten kanssa.

Ohjelmaan sisältyy luontokokemusten ja luonnossa liikkumisen lisäksi ryhmäkeskusteluja. Kurssilla liikutaan maastossa, joten osallistujalta edellytetään kykyä liikkua itsenäisesti joko ilman apuvälineitä tai apuvälineen kanssa noin kolmen kilometrin matkan. Ruokailut kuuluvat kurssiohjelmaan, mutta kurssilla ei majoituta.

Hae kurssille »

Kurssi on avomuotoinen, joten se ei sisällä majoitusta ja on osallistujille maksuton.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen. Kurssi järjestetään yhteistyössä Liikehäiriösairauksien liiton kanssa, joten kurssille osallistuu myös heidän kohderyhmäänsä. Liikehäiriösairauksien liiton asiakkaat hakevat tälle kurssille oman liittonsa kautta.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle.
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Lisätietoja

Sami Arola, avokuntoutuspäällikkö, puh. 040 528 4394, sami.arola@neuroliitto.fi