facebook pixel

Luonto ja voimavarat, Sotkamo

Ajankohta: ke–su 18.–22.9.2024
Kurssipaikka: Vuokatti Sport
Hae viimeistään to 13.6.2024.

Kurssi toteutetaan luontopainotteisesti.

Kuvituskuva: Shutterstock

Etsitkö keinoja pitää itsestäsi huolta? Haluatko löytää iloa ja sisäistä kiireettömyyttä arkeesi? Tasapainoinen mieli ja hyvä fyysinen kunto auttavat sinua elämään pitkäaikaissairauden kanssa. Kurssilla opitaan tunnistamaan ja arvostamaan jo olemassa olevia voimavaroja ja mahdollisesti löytämään uusia sekä ottamaan ne käyttöön.

Kurssin ohjelmaan sisältyy ryhmäkeskusteluja ja liikuntaa luonnon keskellä. Osallistuaksesi kurssille, sinun tulisi pystyä liikkumaan luonnossa itsenäisesti vähintään kolmen kilometrin matkan. Kurssille voi osallistua joko yksin tai yhdessä läheisen kanssa.

”Luonto, vertaistuki ja liikunta toimivat välittöminä positiivisina kokemuksina, joista sain valtavasti voimavaroja. Lisäksi luonnossa liikkuminen ohjatusti rohkaisi liikkumaan luonnossa jatkossa itsenäisestikin.”

Hae kurssille »

Kurssilla majoitutaan. Kurssin hinta on 20 €/vrk/aikuinen.

Kurssi alkaa tulopäivänä yhteisellä aloituksella klo 16. Huoneet ovat käytössä tulopäivänä klo 14 alkaen. Kurssi päättyy päätöspäivänä klo 13 huoneiden luovutukseen.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joilla voi olla ns. näkymättömiä oireita tai jonkin verran fyysisiä oireita. Hakijan tulee pystyä toimimaan kurssilla itsenäisesti, sillä kursseilla ei ole avustavaa henkilökuntaa.

Valintakriteerit kursseille
 • Hakijalla on MS-tauti tai harvinainen neurologinen sairaus, ja hän tarvitsee tukea henkiseen hyvinvointiinsa.
 • Hakemuksesta käy selkeästi ilmi, miten kurssille osallistuminen ja kurssin sisältö sekä tavoitteet hyödyttävät hakijaa.
 • Hakijan tulee kyetä osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
 • Kurssin sisältö, päivien pituus ja toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tiettyä fyysistä, henkistä ja sosiaalista toimintakykyä.
 • Valinnoissa huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kieli, elämäntilanne ja toimintakyky. Tavoitteena on muodostaa mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaistukea.
 • Huomioimme ensisijaisesti hiljattain sairastuneet ja ne, jotka hakevat Neuroliiton sopeutumista tukevalle kurssille ensimmäistä kertaa.
 • Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen oikeutetut eivät ole etusijalla kurssivalinnoissa.

Esteitä kurssivalinnalle
 • Hakija on hakenut jollekin toiselle Neuroliiton sopeutumista tukevalle kurssille, jonka valintaprosessi on vielä kesken.
 • Hakija on osallistunut samana tai edellisenä vuonna Neuroliiton kurssille, jolla on käsitelty samoja teemoja kuin nyt haettavalla kurssilla.
 • Hakemuksesta puuttuvat perustelut kurssin tarpeellisuudesta. Jos sinulla on tarve lomailuun, tutustu Neuroliiton tuettuihin lomiin osoitteessa neuroliitto.fi/tuetut-lomat.
 • Hakijalla on tarve yksilölliselle terapialle esim. sairauden pahenemisvaiheen tai perheen sisäisen akuutin kriisin vuoksi.

Lisätietoja

Pirkko Hämäläinen, kuntoutussuunnittelija, puh. 040 823 5685, pirkko.hamalainen@neuroliitto.fi