facebook pixel

Luonto ja voimavarat, Suomussalmi

Ajankohta: ma–pe 19.–23.8.2024
Kurssipaikka: Hossan Lomakeskus
Hae viimeistään to 13.6.2024.

Kurssi toteutetaan luontopainotteisesti.

Etsitkö keinoja pitää itsestäsi huolta? Haluatko löytää iloa ja sisäistä kiireettömyyttä arkeesi? Tasapainoinen mieli ja hyvä fyysinen kunto auttavat sinua elämään pitkäaikaissairauden kanssa. Kurssilla opitaan tunnistamaan ja arvostamaan jo olemassa olevia voimavaroja ja mahdollisesti löytämään uusia sekä ottamaan ne käyttöön.

Kurssin ohjelmaan sisältyy ryhmäkeskusteluja ja liikuntaa luonnon keskellä. Osallistuaksesi kurssille, sinun tulisi pystyä liikkumaan luonnossa itsenäisesti vähintään kolmen kilometrin matkan. Kurssille osallistuminen edellyttää oman auton käyttöä. Kurssilla siirrytään eri kohteisiin omalla autolla. Kurssille voi osallistua joko yksin tai yhdessä läheisen kanssa.

“Tavoitteena oli tutustua muihin MS-tautia sairastaviin ja kuulla heidän arjessa pärjäämisestään sekä saada erilaisia vinkkejä omaankin elämiseen. Odotin tapaavani hyvin erilaisia persoonallisuuksia, MS-tauti meitä kaikkia yhdistävänä tekijänä. Kaikki nämä tavoitteet ja odotukset täyttyivät! Hossa toi uudenlaisen luontokokemuksen elämään. Olen kiitollinen, että minulle tarjoutui tämä mahdollisuus osallistua kurssille. Itselläni MS-tauti oireilee vielä suhteellisen lievänä, mutta vertaistuen voimaa ei voi mitata, ja sitä tukea tosiaan Hossassa sai. Viikko oli kaiken kaikkiaan voimaannuttava elämys, joka kantaa pitkälle!” 

Hae kurssille »

Kurssilla majoitutaan. Kurssin hinta on 20 €/vrk/aikuinen.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle.
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Lisätietoja

Pirkko Hämäläinen, kuntoutussuunnittelija, puh. 040 823 5685, pirkko.hamalainen@neuroliitto.fi