facebook pixel

Luovuus voimavarana, Vaasa

Ajankohta: to–su 21.11.–24.11.2024, to & pe klo 17–20, la & su klo 10–16
Kurssipaikka: SPR:n Vaasan suomalaisen osaston toimitila, Kauppapuistikko 26
Hae viimeistään pe 25.10.2024.

Kurssilla etsitään voimavaroja luovan tekemisen kautta.

Kuvituskuva: Shutterstock

Haluaisitko löytää omasta luovuudestasi voimavaroja arkeen? Kurssilla tunnistetaan omia tunnetiloja ja työskennellään voimavaralähtöisesti sekä taide- että kehotietoisia menetelmiä hyödyntäen. Pyrimme löytämään voimavaroja ja myönteistä energiaa omaan arkeen.

Kurssilla käytetyt menetelmät kehittävät ja aktivoivat luovuutta. Kurssi tarjoaa myös mahdollisuuden vertaistukeen muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Kurssille osallistuminen edellyttää, että pystyt liikkumaan ja toimimaan päivittäisissä toiminnoissa itsenäisesti.

Hae kurssille »

Kurssi on avomuotoinen, joten se ei sisällä majoitusta ja on osallistujille maksuton.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joilla voi olla ns. näkymättömiä oireita tai jonkin verran fyysisiä oireita. Hakijan tulee pystyä toimimaan kurssilla itsenäisesti, sillä kursseilla ei ole avustavaa henkilökuntaa.

Valintakriteerit kursseille
 • Hakijalla on MS-tauti tai harvinainen neurologinen sairaus, ja hän tarvitsee tukea henkiseen hyvinvointiinsa.
 • Hakemuksesta käy selkeästi ilmi, miten kurssille osallistuminen ja kurssin sisältö sekä tavoitteet hyödyttävät hakijaa.
 • Hakijan tulee kyetä osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
 • Kurssin sisältö, päivien pituus ja toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tiettyä fyysistä, henkistä ja sosiaalista toimintakykyä.
 • Valinnoissa huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kieli, elämäntilanne ja toimintakyky. Tavoitteena on muodostaa mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaistukea.
 • Huomioimme ensisijaisesti hiljattain sairastuneet ja ne, jotka hakevat Neuroliiton sopeutumista tukevalle kurssille ensimmäistä kertaa.
 • Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen oikeutetut eivät ole etusijalla kurssivalinnoissa.

Esteitä kurssivalinnalle
 • Hakija on hakenut jollekin toiselle Neuroliiton sopeutumista tukevalle kurssille, jonka valintaprosessi on vielä kesken.
 • Hakija on osallistunut samana tai edellisenä vuonna Neuroliiton kurssille, jolla on käsitelty samoja teemoja kuin nyt haettavalla kurssilla.
 • Hakemuksesta puuttuvat perustelut kurssin tarpeellisuudesta. Jos sinulla on tarve lomailuun, tutustu Neuroliiton tuettuihin lomiin osoitteessa neuroliitto.fi/tuetut-lomat.
 • Hakijalla on tarve yksilölliselle terapialle esim. sairauden pahenemisvaiheen tai perheen sisäisen akuutin kriisin vuoksi.

Lisätietoja

Sanna Rantanen, kuntoutussuunnittelija, puh. 040 565 6204, sanna.rantanen@neuroliitto.fi