facebook pixel

Luovuus voimavarana, Vaasa

Ajankohta: to–su 21.11.–24.11.2024, to & pe klo 17–20, la & su klo 10–16
Kurssipaikka: SPR:n Vaasan suomalaisen osaston toimitila, Kauppapuistikko 26
Hae viimeistään pe 25.10.2024.

Kurssilla etsitään voimavaroja luovan tekemisen kautta.

Haluaisitko löytää omasta luovuudestasi voimavaroja arkeen? Kurssilla tunnistetaan omia tunnetiloja ja työskennellään voimavaralähtöisesti sekä taide- että kehotietoisia menetelmiä hyödyntäen. Pyrimme löytämään voimavaroja ja myönteistä energiaa omaan arkeen.

Kurssilla käytetyt menetelmät kehittävät ja aktivoivat luovuutta. Kurssi tarjoaa myös mahdollisuuden vertaistukeen muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Kurssille osallistuminen edellyttää, että pystyt liikkumaan ja toimimaan päivittäisissä toiminnoissa itsenäisesti.

Hae kurssille »

Kurssi on avomuotoinen, joten se ei sisällä majoitusta ja on osallistujille maksuton.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle.
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Lisätietoja

Sanna Rantanen, kuntoutussuunnittelija, puh. 040 565 6204, sanna.rantanen@neuroliitto.fi