facebook pixel

Taiteesta virtaa, Kuopio

Ajankohta: ke 25.9., 2.10., 9.10., 30.10., 6.11., 13.11. & 27.11.2024, klo 16.30–19.30
Kurssipaikka: Palvelualan Opisto Kuopio PAOK, Asemakatu 4
Hae viimeistään pe 23.8.2024.

Kurssilla etsitään voimavaroja luovan tekemisen kautta.

Elämäsi tärkein matkakumppani olet sinä itse. Työskentely erilaisia taiteellisia ilmaisumuotoja hyödyntäen voi auttaa sinua tutustumaan itseesi uudella tavalla. Kurssilla käsitellään taiteen keinoin esimerkiksi sairastumiseen liittyviä tunteita ja ajatuksia sekä pyritään tunnistamaan olemassa olevia voimavaroja.

Työskentely kurssilla on elämyksellistä, herättelee mielikuvitusta ja vahvistaa tässä hetkessä olemisen kokemusta. Kurssille osallistuminen edellyttää, että pystyt liikkumaan ja toimimaan päivittäisissä toiminnoissa itsenäisesti.

“Kurssin parasta antia oli vertaistuki. Luovat menetelmät ja yhteiset keskustelut auttoivat päästämään irti vanhoista kipeistä peloista. Totaalinen irtiotto arjesta mahdollisti keskittymisen vain itseensä.”

Hae kurssille »

Kurssi on osallistujille maksuton.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle.
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Lisätietoja

Pirkko Hämäläinen, kuntoutussuunnittelija, puh. 040 823 5685, pirkko.hamalainen@neuroliitto.fi