facebook pixel

Tietoisena ja tarkkana, Laukaa

Ajankohta: to–su 17.–20.10.2024 + kolme verkkotapaamista, joista sovitaan kurssilla
Kurssipaikka: Peurunka
Hae viimeistään pe 13.9.2024.

Kurssilla huomioidaan erityisesti näkymättömiä oireita.

Jääkö asiat kesken, pätkiikö muisti? Kurssilla keskustellaan kognitiivisista oireista ja etsitään keinoja, miten hallita oireita ja tulla niiden kanssa paremmin toimeen arjessa.

Kurssi on juuri sinulle, jos selviytymisesi työelämässä tai arjessa on vaikeutunut muistiin, keskittymiseen tai toiminnanohjaukseen liittyvien ongelmien vuoksi.

”Kurssin hyödyllisintä antia oli henkisen vahvuuden vahvistuminen ja itsensä hyväksyminen. Kurssilla sai kuulla ja huomata, että muillakin osallistujilla oli samat oireet ja ongelmat. Kurssilta sai keinoja, miten itse voi vaikuttaa omaan vointiin ja jaksamiseen.”

“Meitä oli MS-taudin puolesta virkaiältään isolla haarukalla. Kaikki sairastivat ”näkymättömästi”, eli kellään ei ollut tarvetta apuvälineille. Jokaisella oli haasteita fatiikin ja kognition kanssa. Oman tilan asemointi ryhmässä lisäsi omaa ymmärrystäni.”

Hae kurssille »

Kurssilla majoitutaan. Kurssin hinta on 20 €/vrk/aikuinen.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle.
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Lisätietoja

Annika Ingves, kuntoutussuunnittelija, puh. 0400 231 898, annika.ingves@neuroliitto.fi