facebook pixel

Työkyky ja työssä jaksaminen, Tampere

Ajankohta: pe–la 25.–26.4. ja pe–la 6.–7.6.2025, perjantaisin klo 17–20 ja lauantaisin klo 10–14 + verkossa ti 20.5. ja 16.9.2025 klo 17.30–19.30 | Kurssipaikka: tarkentuu myöhemmin | Hae viimeistään pe 28.3.2025.

Kurssilla keskitytään työkykyyn.

Kuvituskuva: Shutterstock

Miten toimia, kun sairaus vaikuttaa työkykyyn ja jaksamiseen työssä? Kurssilla etsimme keinoja tukea työkykyä itsehoidon ja työpaikan järjestelyjen avulla. Pohdimme omia voimavaroja ja niiden vaikutusta työssä jaksamiseen sekä sitä, miten sairauden voi ottaa puheeksi työpaikalla. Keskustelemme myös siitä, mistä voi saada apua tai tukea työjärjestelyihin.

Kurssille voivat hakea niin opiskelijat, työssä olevat kuin työhön palaavatkin.

Osallistujan palaute: ”Kurssin hyödyllisintä antia oli oppia, miten työtä voidaan keventää pienilläkin muutoksilla, jotta arki helpottuisi ja jaksaisi paremmin. Sain rohkeutta puhua sairaudesta työpaikalla. Kurssi oli piristävä ja tuki henkistä hyvinvointiani.”

 

Hae kurssille »

Kurssin ryhmäkoko on 12 henkilöä.

Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssi järjestetään avomuotoisena, mikä tarkoittaa, että kurssi ei sisällä majoitusta.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joilla voi olla ns. näkymättömiä oireita tai jonkin verran fyysisiä oireita. Kurssilla tulee pystyä toimimaan itsenäisesti, sillä kursseilla ei ole avustavaa henkilökuntaa.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Liikehäiriösairauksien liiton kanssa, joten kurssille osallistuu myös heidän kohderyhmäänsä. Liikehäiriösairauksien liiton asiakkaat hakevat tälle kurssille oman liittonsa kautta.

Valintakriteerit kursseille
  • Hakijalla on MS-tauti tai harvinainen neurologinen sairaus, ja hän tarvitsee tukea henkiseen hyvinvointiinsa.
  • Hakemuksesta käy selkeästi ilmi, miten kurssille osallistuminen ja kurssin sisältö sekä tavoitteet hyödyttävät hakijaa.
  • Hakijan tulee kyetä osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisältö, päivien pituus ja toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tiettyä fyysistä, henkistä ja sosiaalista toimintakykyä.
  • Valinnoissa huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kieli, elämäntilanne ja toimintakyky. Tavoitteena on muodostaa mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaistukea.
  • Huomioimme ensisijaisesti hiljattain sairastuneet ja ne, jotka hakevat Neuroliiton sopeutumista tukevalle kurssille ensimmäistä kertaa.
  • Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen oikeutetut eivät ole etusijalla kurssivalinnoissa.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Hakija on jo valittu toiselle Neuroliiton sopeutumista tukevalle kurssille, joka on vasta tulossa, tai parhaillaan käynnissä. Samalla hakulomakkeella voi hakea kerralla useammalle (enintään kolmelle) kurssille.
  • Hakija on osallistunut samana tai edellisenä vuonna Neuroliiton kurssille, jolla on käsitelty samoja teemoja kuin nyt haettavalla kurssilla.
  • Hakemuksesta puuttuvat perustelut kurssin tarpeellisuudesta. Jos sinulla on tarve lomailuun, tutustu Neuroliiton tuettuihin lomiin osoitteessa neuroliitto.fi/tuetut-lomat.
  • Hakijalla on tarve yksilölliselle terapialle esim. sairauden pahenemisvaiheen tai perheen sisäisen akuutin kriisin vuoksi.

Lisätietoja

Sanna Rantanen, kuntoutussuunnittelija, puh. 040 565 6204, sanna.rantanen@neuroliitto.fi