facebook pixel

Voimaa valokuvauksesta, Turku

Ajankohta: ma–pe 22.–26.4.2024
Kurssipaikka: Ruissalon Kylpylä
Hae viimeistään pe 22.3.2024.

Kurssilla etsitään voimavaroja luovan tekemisen kautta.

Miltä elämäsi näyttää linssin läpi katsottuna? Kurssin tarkoituksena on valokuvauksen ja terapeuttisen kuvan avulla käsitellä suhdetta omaan itseen, sairauden nostattamiin tunteisiin sekä ympäristöön. Kurssi tarjoaa vertaistukea sekä keskustelujen että valokuvaustehtävien ja niiden purun kautta.

Osallistuaksesi kurssille tarvitset valokuvaukseen soveltuvan kännykän tai kameran. Kurssilla käsitellään myös valokuvauksen teorian ja tekniikan perusteita. Älypuhelimesta tai tabletista voi olla myös hyötyä, jos haluat perehtyä kuvien jälkikäsittelyyn. Kurssille osallistuminen edellyttää, että pystyt liikkumaan ja toimimaan päivittäisissä toiminnoissa itsenäisesti.

”Valokuvaustehtävissä sai toteuttaa luovuutta ja sitä kautta sai vaihtelua arkeen, hyvät teoriatiedot ja käytännön vinkit valokuvaamiseen. Hyödyllistä kurssin antia oli myös vertaistuen saaminen.” 

Hae kurssille »

Kurssilla majoitutaan. Kurssin hinta on 20 €/vrk/aikuinen.

Kurssi on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, joiden sairaus ei ole vaikea-asteinen.

Valintakriteerit kursseille
  • Psykososiaalinen tarve kuntoutukselle. Kurssin sisältö ja tavoitteet huomioiden hakijalla on kattava perustelu kurssille hakeutumiselle.
  • Valintaprosessissa huomioidaan ensisijaisesti ensimmäistä kertaa kursseille hakevat. Ensikertalaisuuden lisäksi odotetaan perusteluja hakemiselle.
  • Tavoitteena on löytää hakemusten perusteella mahdollisimman hyvin toimiva ryhmä. Huomioidaan hakijoiden ikä, sukupuoli, kielisyys, samankaltainen elämäntilanne, toimintakyky ja tavoitteet kurssille. Tarkoitus on rakentaa ryhmä, jossa jokainen voi löytää vertaisensa, joten hakuprosessissa huomioidaan ryhmädynamiikka.
  • Hakija pystyy osallistumaan ryhmämuotoiseen toimintaan.
  • Kurssin sisällöt ja kurssipäivän pituus sekä kurssin toimintaympäristö edellyttävät hakijalta tietyn tasoista toimintakykyä (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky). Mikäli kurssilla on erityisvaatimuksia hakijan fyysisen kunnon suhteen, on se mainittu kurssin tietojen yhteydessä.

Esteitä kurssivalinnalle
  • Ryhmäprosessi on kesken jossakin toisella kuntoutuskurssilla. Samantyyppiselle tai samalla teemalla oleville kursseille ei voida valita peräkkäisinä vuosina.
  • Hakijan perusteluissa tulee ilmi ainoastaan tarve lomailuun.
  • Hakemuksessa tulee esille yksilöllinen terapian tarve esim. sairauden pahenemisvaihe tai perheen sisäinen akuutti kriisivaihe.
  • Kurssin teema ei vastaa hakijan tarpeisiin.

Lisätietoja

Sami Arola, avokuntoutuspäällikkö, puh. 040 528 4394, sami.arola@neuroliitto.fi